Rhoonse Polder
contact

P. Rooimans: 010 - 501 70 94
Th. Binder: 010 - 501 62 84
A. Vos: 010 - 501 25 32
W.G. Warnaar: 010 - 501 74 81

contact

Nieuws

Ad Janssen aan de slag voor de Polderdag

Vrijdag 15 juni heeft Meesterkok Ad Janssen de verse ingrediënten gekregen van de lokale ondernemers om daarmee een gerecht samen te gaan stellen voor de polderlunch op zaterdag 16 juni. Hier is hij de groenten aan het schoonmaken en prepareren voor het lunchgerecht dat hij op de Polderdag zal presenteren en serveren aan een … Lees meer »

Scholieren herkennen groenten op het land als avondeten

Groep één bezoekt het landbouwbedrijf van Leo en Cocky Kooiman aan de Koedood 29 in Rhoon. Eerst worden  de loodsen bekeken met daarin de landbouwwerktuigen. In de schuur staat een uitstalling van de producten die op dit moment op het land verbouwd worden. Graan, aardappels, suikerbieten en uien. Het is erg leerzaam, w… Lees meer »

Polders Educatief geeft scholieren goede kijk op het boerenleven

" Kom Sjoerd, we mogen van de boer de koeien hooi geven ". Mischa en Sjoerd pakken grote plukken hooi en leggen het voor de koeien neer, die er gelijk van beginnen te eten. Even daarvoor stonden ze met 20 kinderen nog opeengepakt in de melkstal van de melkveehouderij van Maarten en Dettie Noordzij aan het Weegje 3 in Rhoon, waar Maarten … Lees meer »

2012 Polders Educatief wederom geslaagd!

Donderdag 14 juni 2012 zijn een aantal klassen van CBS de Parel op bezoek geweest bij een viertal boerenbedrijven in de polder. Twee akkerbouwbedrijven, een vollegronds groententeel en melkveehouderij werden bezocht. De ondernemers gaven uitleg en beantwoordden vele vragen waarna de kinderen de verzamelde informatie op school in eenversl… Lees meer »