Rhoonse Polder
contact

P. Rooimans: 010 - 501 70 94
Th. Binder: 010 - 501 62 84
A. Vos: 010 - 501 25 32
W.G. Warnaar: 010 - 501 74 81

contact

Hoe fietsen we en waar letten we op

Voor de Polderdag zijn enkele fietsroutes uitgezet die ook heel makkelijk buiten deze speciale dag te maken zijn. Op deze pagina worden deze verder toegelicht.

Fietsvriendelijk route en rustpunt

Er zijn een korte en een lange route uitgestippeld die langs de meeste bezienswaardigheden in het gebied voeren. Hierbij dient wel te worden opgemerkt dat niet alle boerderijen open zijn voor het publiek, alleen de bedrijven met huisverkoop zijn dat in principe het hele jaar door (uitgezonderd op de Polderdag natuurlijk).

De uitgestippelde routes beginnen bij 2 restaurants aan de zuidkant van het gebied maar ze zijn uiteraard ook vanaf andere locaties te starten.

Logo AbelDe LANGE FIETSROUTE kan worden gestart bij Grand Café Restaurant Abel aan de Albrandswaardsedijk te Rhoon (bij de jachthaven). Deze heeft, naast een zomer- en winterterras, tevens een "pich en putt" golfbaan. En, niet onbelangrijk,  het is tevens een oplaadpunt voor electrisch aangedreven fietsen. Een ideaal start- en eindpunt dus.

Logo Golfhuis de Nieuwe Polder VeerwegDe KORTE FIETSROUTE loopt vanaf Golfhuis De Nieuwe Polder aan het eind van de Veerweg te Rhoon. Ook hier weer een aantal voorzieningen zoals een lekker terras met uitzicht op de golfbaan.

De fietsroutes kunnen ook naar eigen inzicht worden gemaakt natuurlijk, de wegen in de polders zijn overzichtelijk genoeg en lenen zich daar uitstekend voor. En uiteraard is het naast fietsen ook heel goed wandelen in het gebied of in combinatie met elkaar.

De in de routes genoemde punten en letters worden vermeld op de routekaart - hieraan gekoppeld zijn een aantal beschrijvingen gemaakt van wat u onderweg kunt zien.