Voor elk wat wils.....

De dag zal voor iedereen toegankelijk zijn. Uiteraard aangepast aan de mogelijkheden van de bezoekers, maar er zullen vanuit centrale punten o.a. busjes rijden voor ouderen en minder validen die (een deel van) de route kunnen afleggen en de polderdeuren daarmee ook voor hen openzetten.

Verder is er een keur aan lokale en provinciale vertegenwoordigers uitgenodigd variërend tot de lokale politiek, bestuurders van buurgemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties (LTO, ANWB, ZHL) tot aan de landelijke politiek aan toe.

Deelname open voor iedereen

Rustpunt voor de ouderen bij de Vossenburg

Er kan vanuit verschillende "instroompunten" gestart worden en al naar gelang de mobiliteit of tijd die men in de polders door wil brengen kan men deelnemen van 's morgen 09:00 uur tot 's avonds 17:00 uur. Onderweg zal er gelegenheid zijn om even te rusten of wat te consumeren bij o.a. de boerderij van Adjan Vos en bij de theeschenkerij op zorgboerderij de Buytenhof.

Maar ook langs de randen van het gebied kunt u verpozen zoals bij Grand Café restaurant Abel, het Golfhuis de Rhoonse  Polder of bij De Gouden Arend.

Voorzieningen

Naast de zorg voor de inwendige mens zal er uiteraard ook gelet worden op de uitwendige kant van de zaak. Voorzover mogelijk uiteraard zullen veiligheidsvoorzieningen worden aangebracht en zal er EHBO aanwezig zijn. In de routebeschrijving zullen mensen nogmaals op eventuele gevaarlijke situaties worden gewezen daar men deelnemer is aan het verkeer op de (gedeeltelijk) openbare weg. Echter, er zijn aan de dag verder geen risico's verbonden die men bij een normale wandel- of fietstocht ook niet zou hebben.

Verder zijn er op diverse punten in de polder sanitaire voorzieningen, vaak in combinatie met een uitspanning. Zo zijn naast de theeschenkerij van zorgboerderij De Buijtenhof ook de restaurants van Abel (tevens Pich & Putt bij de jachthaven) en Golfhuis Rhoonse Polder (Veerweg) opgenomen als rust- en ravitailleringsplaats.